Peşmerge Güçleri Rebia ve Musul barajında kontrolü ele geçirdi

Peşmerge Güçleri Rebia ve Musul barajında kontrolü ele geçirdi

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri, Irak Ordusu’nun Suriye ve Irak sınırında bulunan Rebia sınır kapısı ve Musul barajını bırakması ardından bu yerlerde konrtolü eline aldı.  

Bölgedeki durum hakkında BasNews’e konuşan özel bir kaynak, Irak Ordusu’nun Musul’da IŞİD militanlarına karşı direnmediğini, 30 bin askerin 1500 kişilik bir gruba karşı koymadan silahlarını bıraktığını belirtti.  

Mevcut durumda Musul kentinde başta Tahrir mahallesi olmak üzere, Kürd nüfusunun yoğun olduğu bir kaç mahallede daha peşmerge güçlerinin halkı koruduğunu belirtti.
 
Aynı kaynak Irak ve Suriye sınırında önemli bir kapı konumunda bulunan Rebia sınır kapısı ve Musul barajı güvenliğini sağlayan askerlerin görev yerlerini terk ettiklerini, ardından Peşmerge Güçlerinin bu bölgelerde konrtolü sağladığını ifade etti.
 
Öte yandan BasNews’e konuşan Mahmur Kaymakamı İbrahim Şixillah, Mexmur’u korumak üzere büyük bir peşmerge gücünün bölgeye geldiğini ve her an yaşanabilecek bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum