Pervin Buldan Yüksekova'ya geliyor

Pervin Buldan Yüksekova'ya geliyor

Yüksekova'da saat 22.00'de uygulanacak sokağa çıkma yasağına saatler kala ilçedeki sivil inisiyatifin çabaları devam ederken, HDP’li Buldan yarın ilçeye geliyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ile AKP Hakkari eski Milletvekili A. Mütalip Özbek’in aralarında bulunduğu 10 kişilik bir heyet, sokağa çıkma yasağı kararının ardından operasyon yapılmaması için Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ile görüştü.

Operasyonların durdurulması veya ertelenmesi için Kaymakam Çenet ile görüştüklerini belirten Esat Canan, Yüksekova’daki hendek ve barikat sorununun çözülmesi için ilçede bir sivil girişim oluşturduklarını kaydetti.

i-1-20160313224817.jpg

CANAN: ÖLÜM OLMAMASI İÇİN ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR

Yasak öncesi kaymakama 'Sokağa çıkma yasağı olsun ama operasyonları biraz geciktirin' dediklerini ifade eden Canan, “Sivil İnsiyatif adına bir girişimimiz var. Yüksekova'da kanın dökülmemesi, çatışmaların olmaması için ne gençlerimiz, ne de polis-askerin ölmemesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bütün halk, STK'lar adına böyle bir çalışma yürütüyoruz. Yetkililere operasyon olmamasını istediklerini ilettik. Kaymakam da bize bu talebi dikkate alıp değerlendireceklerini söyledi" dedi.

BULDAN: BAKANLIĞIN BİLGİSİ DAHİLİNDE GELİYORUM

Öte yandan HDP İstanbul milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın İçişleri Bakanlığının bilgisi dahilinde ilçede uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle yarın Hakkari ve Yüksekova’ya gelerek vali ve kaymakamla görüşeceği öğrenildi.

Yüksekova Haber Muhabiri’ne yarınki temaslarına ilişkin bilgi veren Buldan şunları söyledi: ‘Bakanlığın bilgisi dahilinde yarın Hakkari’ye geleceğim. Hem Hakkari Valisi Yakup Canbolat hem de Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ile görüşeceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum