Pervin Buldan: Bir dönemin katilleri iktidarı ayakta tutuyor

Pervin Buldan: Bir dönemin katilleri iktidarı ayakta tutuyor

AK Parti iktidarıyla artık barış ve müzakerenin olamayacağını vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Mehmet Ağarlar gibi bir dönemin katilleri bu iktidarı hala ayakta tutuyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yeni bir barış ve müzakere sürecinde AK Parti’nin olamayacağını söyledi ve JİTEM davasında son verilen beraat kararına dikkat çekti.

HDP İzmir İl Örgütü, Tepekule Kongre Merkezi’nde 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve milletvekilleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Seçimde Kadir Baydur ve Besriye Tekgür il eşbaşkanları olarak seçildi. Buldan konuşmasında cezaevlerindeki HDP’lilere selam gönderdi ve Roboski’yi andı.

ÇÖZÜM SÜRECİ HATIRLATMASI: GURUR DUYUYORUZ

“Uzun yıllardır İmralı Cezaevi’nde bir tecrit var. Kürt düşmanlığı aynı zamanda Sayın Öcalan’a uygulanan tecritten de bellidir” diyen Buldan, 2001-2015 yıllarındaki çözüm sürecini hatırlattı Buldan şöyle konuştu:

“Ben hem tanığı hem de bu işin içinde görev alan birisi olarak şunu ifade etmek isterim ki o dönem yaptığımız her şeyden gurur duyuyoruz. Sayın Öcalan ile görüşmekten, hükümetle yaptığımız görüşmelerden, Kandil’deki yetkililerle yaptığımız görüşmelerden ve bu görüşmelerin sonucunu halklarımıza aktarmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü o dönemde tek bir annemiz ağlamadı, tek bir babamızın yüreği yanmadı, tek bir çocuk yaşamını yitirmedi. Herkeste bir umut vardı. Geleceğe güvenle bakan insanlar vardı. Türkiye toplumu geleceğine umutla bakıyordu. Ancak 2015’ten sonra Sayın Öcalan’ı bir kez daha tecrit altına koymak ve bu süreci bitirmek ve bir kez annelerin ağlaması, gençlerin toprağın altına düşmesine neden olan süreci yaratmanın hiç kimseye faydası yok.”

‘YENİ SÜREÇ HALKLARLA OLUR’

“Biz HDP olarak aynı noktadayız. Şunu da biliyoruz ki yeni bir barış ve müzakere sürecinde AKP olamaz. Bu kadar, baskı, zulüm ve şiddet varken, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ cezaevinde iken AKP ile bir barış ve müzakere sürecinin başlamayacağını biliyoruz. Bizler şunu da biliyoruz. Yeni bir barış ve müzakere süreci Türkiye haklarıyla birlikte olur. Barıştan yana olanlarla, demokrasiyi isteyenlerle Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankara halkıyla Kürt halkının kucaklaşacağı, Kürt halkının birlikte yol alacağı bir süreçle başlayacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Türkiye halklarına da yürekten güveniyoruz.

‘HDP ALEVİLERİN PARTİSİDİR’

“Bu ülkede elbette sadece Kürtler değil, Aleviler, kadınlar, Ermeniler, Süryaniler, bu toplumun yarısını oluşturan kadınlar ve gençler elbette bu AKP hükümetinin zulmünden nasiplerini aldılar. Özellikle Aleviler, yoldaşlarımız, canlarımız her dönem yeni bir baskıyla karşı karşıya gelen bir toplumdur. Birçok yerde olduğu gibi burada da İzmir’de de Alevi canların evleri çarpı konularak kendileri tehdit edildi. Bunu bizzat bize yapılmış olarak kabul ediyoruz. Alevilik bu ülkenin bir değeridir. Alevi yurttaşlarımızın can güvenliği hak ve hürriyetleri en az bu ülkede her yurttaş kadar azizdir. HDP bütün farklılıkların partisidir, HDP aynı zamanda Alevilerin partisidir, sesidir.”

‘BİR DÖNEMİN KARANLIK İSİMLERİYDİ’

“Bu çürümeye yüz tutmuş iktidar elbette ayakta tutmaya çalışanlar da var. Talancılar, yağmacılar, Mehmet Ağarlar, bir dönemin katilleri gibi bu iktidarı hala ayakta tutmaya çalışan çevreler var. 90’lı yılların kilit ismi Mehmet Ağar’ın bir dönemin kanlı güçlerinden sorumlu olan bir ismin geçenlerde JİTEM davasından beraat ettiğine ve AKP hükümeti tarafından ödüllendirildiğine bir kez daha tanık olduk. Bunlar bir dönemin karanlık isimleriydi. Cumhurbaşkanı ile mitinglerde boy gösterdiler. Bugün o çevrelerin yanında yer almaktan da hiçbir şekilde utanmadılar. Onlar mahkemelerde beraat etmiş olabilirler ancak 90’lı yılların karanlık isimleri halkımızın vicdanında asla aklanmayacaktır. Bizler Musa Anterlerin, Mehmet Sincarların, Mehmet Aydınların, Savaş Buldanların akıbetini sormaya devam edeceğiz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.