Pervane için AYM'ye yapılan başvuru reddedildi

Pervane için AYM'ye yapılan başvuru reddedildi

İHD Diyarbakır Şubesi'nin Sur'da bir bodrum katında mahsur kalan Mehmet Şah Pervane (76) için geçici tedbir talebi ile Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru reddedildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesine yönelik kuşatmadan dolayı ilçede mahsur kalan Mehmet Şah Pervane'den (76) 86 gündür haber alınamazken, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin sokağa çıkma yasağına dair "geçici tedbir" kararı alınması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru sonuçlandırıldı.

AYM, Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin bilgi ve belge talebinde bulundu. Buna ilişkin AYM'ye cevap veren Diyarbakır Valiliği, 17-19 Şubat tarihleri arasında "güvenlik koridoru" açtığını, yazılı ve görsel basından duyurusu yaptığını ve mahallelerde anonslar yapılarak tahliye olmak isteyen kişilere olanak sağlandığını iddia ederek, ancak Pervane'nin bundan faydalanmadığını ileri sürdü.

Bunun üzerine AYM, Pervane için tedbir kararı verilmesine yer olmadığını belirterek, talebi reddetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.