Perşembe'yi sel aldı: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Perşembe'yi sel aldı: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Ordu’nun Perşembe ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Sele kapılan bir kişi ise kayboldu.

ORDU - Ordu'da dün etkili olan ve hayatı felç eden sağanak yağış, bugün de Perşembe ilçesinde etkisini gösterdi.

İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı Deresi taştı. Sele dönüşen sular kimi bölgelerde heyelana yol açtı. Yaşanan sel ve heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Bazı ev ve işyerleri de sular altında kaldı. Yüksek kesimlerdeki mahallelerde de heyelan meydana geldi. Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerinde evlerinde mahsur kalan yurttaşlar ise ekipler tarafından kurtarılarak güvenli bölgeye alındı.

Yumrutaş Mahallesi'ndeki Kargıcak Deresi'nın taşması sonucu dere kenarındaki evde mahsur kalan yurttaşlar da kurtarıldı. Alim Canbulut adlı kişinin kaybolduğu bilgisinin vermesi üzerine belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede arama çalışması başlattı.

Sel ile birlikte çok sayıda hayvan da telef oldu. Yine park halindeki bazı araçlar da sel sularına kapıldı. Dereye sürüklenmemesi için iş makineleri yardımı ile araçlar bölgeden çekildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu için bugün de çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji yetkililerine göre, halen Ordu-Perşembe-Ünye üzerinde bulunan ve özellikle Perşembe ilçesinde sürekli yağışlara sebep olan kütlenin etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yetkililer, oluşacak çok kuvvetli ve şiddetli yağışların meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.