Pereira: 'Zorlu bir karşılaşma oldu'

Pereira: 'Zorlu bir karşılaşma oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Kazandık ama zorlu bir karşılaşma oldu bizim için. Çok iyi bir takımla karşılaştık ve maçı hak ettik” dedi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda karşılaştığı Kayserispor’u normal süresi 0-0 berabere biten maçta Diego’nun 113. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek, kupada çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli teknik adam Vitor Pereira, maçın ilk yarısının kopuk bir oyun olduğunu ve çok fazla kontra ataklarla geçen bir yarı olduğunu belirterek, "Topu kazanıyorduk ve topu kazandıktan sonra geriye koşmak zorunda kalıyorduk. Aynısı rakibimiz için de geçerliydi. Fazla kontrol edilemeyen bir karşılaşma oldu. Rakibimiz gerçekten bugün büyük takım görüntüsü sergiledi. Baskılı oynamayı denediler. Topa sahip olmaya çalıştılar. Biz kazandığımız topları çok hızlı kaybedince zorlu bir karşılaşma oldu. Maçın ikinci yarısında daha baskılı oynadık. Belki de bugüne kadar oynadığımız en zor rakiplerden biriyle karşılaştık bu akşam. Hocalarını da tebrik ediyorum. Büyük takım hocası olduğunu düşünüyorum. İlk maçta da bunu hissetmiştim. Fikirleri olan ve kendi oyun düşüncesi olan bir teknik adam. Baskılı oynamaya çalışıyorlar ve topa sahip oynamaya gayret gösteriyorlar. Bir büyük takım hocasının takımıyla karşılaştım bu akşam. Biz ise karakterli bir oyun sergiledik. Bazen iyi futbol oynadık. Bazen istediğimizi sahaya yansıtamadık. Kazandığımız toplar sonrası doğru kararlar veremediğimiz görüldü bu akşam” diye konuştu.

“ÇOK İYİ BİR TAKIMLA KARŞILAŞTIK”

Topa sahip olmaya gayret gösterdiklerini belirten Vitor Pereira, “Bazen iyi kararlar verdik, bazen de veremedik. Topa sahip olmaya gayret gösterdik. Topa sahip olmak bizim için önemli bir nokta. Maçın ilk yarısını ikinci yarıdan daha beğendiğimi söyleyebilirim. Kazandık ama zorlu bir karşılaşma oldu bizim için. Çok iyi bir takımla karşılaştık ve maçı hak ettik. Biz kazanmaya devam ediyoruz agresif görüntümü sergilemeye devam ediyoruz. Takımımdan memnunum” ifadelerini kullandı. 

KAFKAS: “BİR ŞEYLER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERMEK ÖNEMLİYDİ”

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Bir şeyler yapabileceğimizi göstermek çok önemli. Fenerbahçe’yi elemek için geldik. Gücümüz yetti yetmedi bunlar tartışılır. Ben oyundan memnunum” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Kayserispor, normal süresi 0-0 eşitlikle sona eren maçta deplasmanda Fenerbahçe’ye uzatmalarda yediği tek golle mağlup oldu ve kupaya veda etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe’nin evinde baskılı oynaması kadar doğal bir şey olmadığını belirterek, “Kendi oyun anlayışımız var. Özellikle savunma anlamında doğru işler yaptık. Geçişlerde sıkıntı yaşadık bu da normal. Bu statta Fenerbahçe’ye karşı oynamak kolay değil. Elendik, ben oyuncularımdan memnunum, iyi mücadele verdiler. Lige döneceğiz. Ligde de önemli işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu sene Kayserispor için zor bir yıl. Başkanımız büyük fedakarlık yapıyor. Kendimizi yenileme, onarmaya ihtiyacımız var. Birkaç transfer yaptık, onlar da sahada olacaklar ve daha iyi bir Kayserispor izleteceğiz. Bizlerin de bir şeyler yapabileceğimizi göstermek çok önemli. Fenerbahçe’yi elemek için geldik. Gücümüz yetti yetmedi bunlar tartışılır. Böyle oynamayı ben tercih ediyorum. Oyunu çirkinleştirmemeye çalıştık. Ben oyundan memnunum” dedi.

“PEREIRA İLE BİR PROBLEM OLMADI”

Tolunay Kafkas, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile maç sırasında aralarında yaşanan gerginlik hakkında ise, “Bunlar büyük takımlarda da oluyor. İngiltere’de de oluyor. Ben olayı yumuşatmaya çalıştım. Bir eldiven fırlatıldı. Haklı olarak da Vitor tepki verdi. Tepkisinde de haklı olabilir. El sıkıştık. Bir problem olmadı yani” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.