PEN’den Necmiye Alpay’a onur üyeliği

PEN’den Necmiye Alpay’a onur üyeliği

İsviçre’nin Almanca PEN Merkezi yazar Necmiye Alpay’ı onur üyesi seçti.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu için ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanan dilbilimci, yazar Necmiye Alpay, İsviçre’nin Almanca Pen Merkezi (DSZP) tarafından onur üyeliğine seçildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, DSZP’nin Türkiye’deki yazarların ve gazetecilerin içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çektiği açıklamasında şöyle denildi:

“DSZP, düzenli olarak yazarları okumalara ve tartışma programlarına davet etmektedir. Merkez, 2013 yılında yazarların durumunu yerinde gören ve anti terör yasasını protesto eden Uluslararası PEN’le birlikte hareket etmiştir.

“Türk hükümeti yakın tarihli darbe girişimini bastırmak amacıyla kitlesel tutuklamalar gerçekleştirmiş ve pek çok kişinin işine son vermiştir.

“Darbe girişimiyle ilgisi olmayan çok sayıda yazar ve gazeteci bugün hapishanelerde hukuki sürecin başlamasını beklemektedir. Hapiste olmalarının tek nedeni ise ifade özgürlüğünü savunmaları.

“İsviçre’nin Almanca Pen Merkezi dayanışmak amacıyla yazar Necmiye Alpay’ı onur üyesi seçmiştir.

“Merkez’in hapishanede bulunan Alpay’la düzenli olarak iletişim kurması, hem kendisinin hem de ailesinin bu zor zamanları daha kolay atlatmasına yardımcı olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.