Penaltı geriliminin galibi Almanya

Penaltı geriliminin galibi Almanya

Normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Almanya İtalya’yı seri penaltı atışları sonrası 6-5 yenerek EURO 2016’da yarı finale yükseldi. Almanlar rakibini ilk kez büyük bir turnuvada saf dışı bıraktı.

Fransa’da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya adını en iyi dört takım arasında yazdırdı. ‘Panzerler’ Bordeaux kentinde oynanan maçta İtalya’yı 90 dakikası ve 30 dakikalık uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta seri penaltı atışları sonrası 6-5 yenerek yarı finalist oldu.

Almanya yarı finalde Fransa-İzlanda maçının galibiyle karşılaşacak. Bu karşılaşmada ikinci sarı kartını gören savunmacı Mats Hummels, 7 Temmuz’da Marsilya’da oynanacak yarı final maçında forma giyemeyecek. Sakatlanarak oyundan çıkan Khedira ve Mario Gomez durumları da belirsiz.

Mesut Özil Almanya’yı öne geçirdi

Almanya 65’nci dakikada Mesut Özil’in golüyle 1-0 öne geçti. İtalya bu gole 78’inci dakikada yanıt verdi. Boateng’in ceza alanı içinde topa eliyle müdahale etmesiyle kazanılan penaltıyı Bonucci gole çevirdi. 90 dakika sonunda 1-1’lik eşitlik bozulmayınca 15’er dakikalık iki devreden oluşan uzatma bölümlerine geçildi. Takımlar uzatmalarda da skoru değiştirecek golü bulamayınca seri penaltılara geçildi.

Yıldız isimler penaltıları kaçırdı

Bu bölümde 5’er penaltı sonrası 2-2’lik eşitlik ortaya çıkınca atışlara devam edildi. 9’ar penaltı sonrası rakibine 6-5’lik üstünlük sağlayan Alman milli takımı yarı finale yükselen taraf oldu. Almanya adına Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng ve Hector penaltı atışlarını gole çevirirken Müler, Mesut Özil ve Schweinsteiger kaçırdı. İtalya adına ise Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo, de Sciglio topu ağlara gönderirken, Zaza, Pelle Bonucci ve Darmian gol yapamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.