Pazarcılar ateş yakarak ısınıyor

Pazarcılar ateş yakarak ısınıyor

Aydın’da etkili olan soğuk hava, semt pazarlarında evlerine ekmek parası götürmeye çalışan pazarcı esnafını zor durumda kaldı.

Efeler ilçesinde haftanın her günü farklı semtlerde kurulan semt pazarlarına satmak üzere sebze ve meyve getiren pazarcılar sabahın erken saatlerinde etkili olan soğuk havada tezgahlarını açmadan önce ateş yaktıkları gözden kaçmadı.

Pazarlarda esnaflık yaparak geçimi sağlamaya çalıştığını belirten pazarcı Murtaza Coşkun, il genelin de üç gündür etkili olan soğuk hava, tezgah açtıkları her semt pazarında sabahları ısınmak için ateş yaktıklarını söyledi.

Ailece pazarcılık yaptıklarını belirten Coşkun, “Semt pazarında sebze ve meyve tezgahlarını açmak için çoluk çocuk sabahın erken saatlerinde saat 05.00 ten itibaren hazırlık yapmaya başlıyoruz. Pazara malı yıkmadan önce büyük fertlerden ziyade hanım ve çocukların üşümemesi için önce ateş yakıyoruz. Bir taraftan sabahın erken saatlerinde etkili olan soğuk havada yakılan ateşte ısınırken bir taraftan da müşteri bastırmadan tezgahları açmaya başlıyoruz” diye konuştu.

Pazarcı esnafın çalışma şartlarının ağır olduğunu ifade eden Coşkun, soğuk havalarda kazançların düşük olduğu, belediyenin belirlemiş olduğu yer kiralarını pahalı bulduklarını belirterek, yetkililerin kış aylarında yer kiraların da indirim yapmalarını istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.