PAÜ’deki mezuniyet töreninde Erdoğan’a gönderme

PAÜ’deki mezuniyet töreninde Erdoğan’a gönderme

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, mezuniyet töreninde 'Diplomamız da tam kadınlığımız da' pankartı açtı.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni sırasında öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara yönelik sarf ettiği “Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir” sözlerine sahneden cevap verdi.

Kadın öğrencilerin açtığı pankartta “Diplomamız da tam kadınlığımız da” sözleri kullanılarak, Erdoğan’a tepki gösterildi. Kadınların pankartı, mezuniyet törenine gelen aileler tarafından da alkışlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.