Paraya sıkışan kredi kartına yüklendi

Paraya sıkışan kredi kartına yüklendi

Şubat ayında kredi kartıyla 42 milyar liralık ödeme yapıldı. Ticari kredi kartıyla ödemeler de yüzde 13 arttı.

Şubat ayında banka ve kredi kartlarıyla 46.8 milyar liranın harcandığı, bu miktarın 4.5 milyar lirasında banka kartı, geri kalanında ise kredi kartlarının kullanıldığı açıklandı.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre banka kartları ve kredi kartları ile şubat ayında toplam 46.8 milyar liralık ödeme yapıldı. Bu tutarın 42.3 milyar lirası kredi kartları ile ödenirken 4.5 milyar lirasında banka kartları kullanıldı. Buna yönelik olarak önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı banka kartı ile ödemelerde yüzde 30, kredi kartı ile ödemelerde ise yüzde 6 oldu.

Ticari kredi kartları ile şubat ayında toplam 8.9 milyar liralık ödeme gerçekleşti. Bu miktar, 7.9 milyar lira olan geçen yılın aynı döneminden yüzde 13 fazla harcamayı gösteriyor. Toplam harcama içinde ticari kredi kartları ile yapılan ödemelerin daha hızlı arttığı dikkat çekerken bu pay, yüzde 21’i geçti.

BKM verilerine göre şubat ayında yabancı kartlar ile yurt içinde toplam 1 milyar 121 milyon lira tutarında ödeme yapılırken bu ödemelerin 749 milyon lirasını kredi kartları, 372 milyon lirası ise banka kartları ile gerçekleşti. Buna göre önceki yılın aynı dönemine kıyasla yurt içinde yapılan ödemelerde yabancı kredi kartları ile yüzde 10, yabancı banka kartları ile ise yüzde 33 artış gerçekleşti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.