'Paralel yapı' operasyonda merkez valisi gözaltına alındı

'Paralel yapı' operasyonda merkez valisi gözaltına alındı

İzmir merkezli yürütülen 'paralel yapı' soruşturması kapsamında bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisini, 'paralel devlet' yapılanmasına bağlı bir derneğe usulsüz şekilde kullandırttıkları gerekçesiyle yürütülen bir soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda Merkez Valisi Ahmet Pek, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı Hüseyin Başel, emekli Emniyet Müdürü Mustafa Şenkal, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşçı ve emekli Emniyet Müdürü Hüseyin Pulur gözaltına alındı.

Farklı illerde gözaltına alınan şüpheliler İzmir'e getirildi. Gözaltına alınanların 'terör örgütüne üye olmak' ve 'maddi menfaat temin etmek' ile suçlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.