'Paralel yapı' davasına başlanıyor

'Paralel yapı' davasına başlanıyor

'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin İstanbul’da açılan davalardan ilkinin görülmesine başlanıyor.

'Paralele Yapı' iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davalardan ilkinin görülmesine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanıyor. Dava, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nin en büyük duruşma salonunda görülecek. 3 gün boyunca görülecek davada kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin okunmasına geçilecek.

Tahşiye soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan firari sanık Fethullah Gülen ile Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca’nın 'silahlı örgüt kurmak veya yönetmek', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'iftira' suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 33 sanık hakkında 'silahlı örgüte üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'iftira' suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezası istenilen iddianamede 64 mağdur ve müştekiye yer verilmişti.
Savcılıkça hazırlanan iddianamede Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkındaki soruşturma dosyası ayrılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.