Paksoy’un ölüm sebebi ‘kan kaybı’

Paksoy’un ölüm sebebi ‘kan kaybı’

Cizre’de 14 Ocak’ta kurşunların hedefi olan ve yaralanan, hastaneye kaldırılması da 4 gün boyunca engellenen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy’un otopsi raporu açıklandı. Rapora göre Paksoy’un ölüm nedeni ‘kan kaybı’.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Nur Mahallesi’nde yaralı olduğu halde dört gün boyunca hastaneye kaldırılamayan ve yaşamını yitiren 16 yaşındaki Hüseyin Pksoy’un otopsi raporu açıklandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yaşam ve sağlık hakkının ihlal edildiğini belirterek, hakkında tedbir kararı aldığı Paksoy’un Şırnak Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisine ilişkin bilgiyi avukat Büşra Demir verdi.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre; avukat Demir, Paksoy’un dosyasının AİHM’de olduğunu ifade ederek, otopsinin Minesota Protokolü’ne göre yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Minesota Protokolü’ne göre yapılan otopside ise Paksoy’un ölüm sebebinin “dış kanama” olduğu belirtildi.

Otopsi raporuna yansıyan doktor ve bilirkişi beyanında; Paksoy’un her iki bacağında 4 farklı yaralanma olduğu ve sol bacaktaki yaralanmanın “tek başına öldürücü olduğu” belirtildi.

Paksoy’un bedeninden “4 adet milimetrik ebatlarda ileri derece deforme metalik parça elde edildiği” ve “parçaların niteliğinin belli olmadığı” da kaydedildi.

Yaralı halde 4 gün yerde kalan Paksoy’un otopsi raporunda ölüm sebebinin aşırı kan kaybı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Kişinin ölümünün niteliği tespit edilemeyen ekstremite yaralanmasına bağlı tibia ve fibula parçalı kırıkları ile birlikte büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği kanaatindeyim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.