Öztrak: 15 Temmuz'da teşekkür edenler bu lafı söylüyorlarsa millete ayıp

Öztrak: 15 Temmuz'da teşekkür edenler bu lafı söylüyorlarsa millete ayıp

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "15 Temmuz'da darbeye karşı koyanlar, AK Parti ve MHP'nin seçmenleriydi" açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Enflasyonun Ocak ayında artış gösterdiğini hatırlatan Öztrak, “Pansuman ve aspirinle bu yangını geçiremezsiniz. 12 aylık mutfak enflasyonu yüzde 32’ye ulaşmış durumda. Son bir ayda ıspanağın fiyatı yüzde 66, sivri biberin fiyatı yüzde 63 artmış. Vatandaşın gerçek enflasyonu gerçeğin çok çok üzerinde” dedi.

‘ZAMLAR GELİYOR AMA SEÇİMDEN SONRA’

“24 Haziran’dan sonra tek adam parti devleti rejimine geçildiğini” söyleyen Öztrak, “Bu tarihten sonra yaşananlar, milletimize zam ve zulümden başka bir şey getirmeyeceğini her gün biraz daha anlatıyor. Avrasya Tüneli’nde seçimden sonra yapacakları zammı seçimden önce açıklamalarına ‘sehven zam’ dediler. Sehven zam da öyle böyle değil, yüzde 38’e yakın. Zamlar geliyor; ama seçimden sonra” ifadelerini kullandı.

’15 TEMMUZ AKŞAMI TÜM MİLLET SOKAĞA ÇIKTI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “HDP ile işbirliği yapıyorlar” ve “15 Temmuz gecesi sokağa çıkıp darbeye karşı koyanlar, AK Parti ve MHP’nin seçmenleriydi” sözlerine tepki gösteren  Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın üslubu bu. 15 Temmuz akşamı tüm millet sokağa çıktı. Bizim grup başkanvekillerimiz ve milletvekillerimiz Meclis’e ilk gidenlerden oldular. Orada kurşunların, bombaların altında toplantılar yaptılar. O gün kendilerine çıkıp teşekkür edenler bugün kalkıp bu lafı söylüyorlarsa bu millete yazıktır, günahtır, ayıptır. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Biz birileriyle işbirliği yapıyorsak çıkıyoruz bunu söylüyoruz. Nitekim Genel Başkanımız ve İYİ Parti Genel Başkanı böyle bir işbirliği yapmakta olduklarını kamuoyuna açıkladılar. Yine aynı şekilde diğer görüştüğümüz partiler varsa bunlarla ilgili olarak da 2 taraf açıklamaları yapıyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da biz her yerde aday gösterdik. Bunları söyleyerek bugünden daha AK Parti’nin Genel Başkanı seçimi kaybettiğini ve bu çerçevede çaresizliğini ortaya koyuyor.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.