Bartın, Bölek ve Keçili köylerinin GSM şebeke sorununu Meclis’e taşıdı

Bartın, Bölek ve Keçili köylerinin GSM şebeke sorununu Meclis’e taşıdı

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Derecik ve Yüksekova ilçelerine bağlı Bölek ile Keçili (Sorê) köylerinde yaşanan cep telefonu şebeke sorununu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu.

Derecik ve Yüksekova ilçelerine bağlı Bölek ile Keçili (Sorê) köylerinde yaşanan cep telefonu şebekelerinin çekmemesi sorunu yüzünden, köylüler 20 dakikalık yolu yürüyerek köyün yüksek yerlerine çıkarak telefon görüşmesini sağlamakta.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, köylerin telefon şebekesi sorunu ile ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Önergenin açıklama bölümünde; 15 yıldır Bölek köyünde cep telefonu şebeke sorununun yaşandığını belirten Bartın, "Yaklaşık 70 hanenin bulunduğu, 650-700 kişilik nüfusun 500’e yakınının aktif olarak telefon kullandığı köyde, yurttaşlar daimi olarak yaşadıkları şebeke problemi nedeniyle acil hastalık durumlarında ambulansa ulaşım sağlayamamakta, şebeke için 10-15 dakika yol yürümek zorunda kalmaktadır. Yakınlarıyla iletişim sağlamakta zorluk çeken köy halkı sorunun çözülmesi için ilgili kurumların bu duruma acilen müdahale etmesi ve köye baz istasyonu kurması beklenmektedir" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Keçili (Sorê) köyünde de aynı şekilde cep telefonu şebeke sorununun yaşandığını belirten Bartın, "Daha önce de hakkında soru önergesi vermiş olduğumuz ve benzer sorunların devam ettiği Yüksekova ilçesine bağlı ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) köyünde ise 30 yıldır devam eden şebeke sorununa ilişkin herhangi bir mesafe hala alınamamıştır. Köye gelen teknik ekibin her defasında parça eksik diyerek köyün şebeke sorununu çözmediği köylüler aracılığıyla tarafıma iletilmiştir. Bu durum özellikle hastalık durumlarında köy halkını zor durumda bırakmakta yine Hakkari’nin zorlu ve uzun kış koşulları, çığ düşmesi, kaza ve yangın gibi acil durumlarda yaşanan mağduriyeti daha da arttırmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Bartın, Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:

1. Hakkâri’nin Derecik ilçesine bağlı Bölek Köyü’nde yaşanan şebeke sorunundan Bakanlığınız haberdar mıdır?

2. 15 yıldır Bölek Köyü’nün yaşadığı şebeke sorununun bugüne kadar çözülmemesinin gerekçesi nedir?

3. Bölek Köyü’nün şebeke sorununun çözülmesine ilişkin Bakanlığınızın bir girişimi var mıdır/olacak mıdır?

4. Daha önce de Bakanlığınıza iletmiş olduğumuz Keçili (Sorê) Köyü’nde 30 yıldır devam eden şebeke sorununa ilişkin bugüne kadar herhangi bir mesafe alınamamasının gerekçesi nedir?

5. Hakkari’nin zorlu ve uzun kış koşulları, çığ düşmesi, kaza, hastalık ve yangın gibi acil durumlarda büyük mağduriyet yaşayan Keçili (Sorê) Köyü’nün devam eden şebeke sorununa ilişkin Bakanlığınızın bir girişimi var mıdır/olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.