Özmen: Elçi'nin mirasını büyüteceğiz

Özmen: Elçi'nin mirasını büyüteceğiz

med Baro Başkanlığı'na seçilen Avukat Ahmet Özmen, baronun mücadeleci kimliğini ve Tahir Elçi'nin kendilerine bıraktığı mirası büyüterek daha ileriye taşıma gibi sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Diyarbakır Barosu, seçime giderek yeni başkanını seçti. Genel Kurulu'ndan başkan seçilen Ahmet Özmen, "Son bir yıldır ne yazık ki bölgemizde ağır çatışmalı süreç devam etmekte. Başta Cizre, Sur, Silopi, İdil ve Şırnak gibi kentlerde çatışmalardan kaynaklı yıkımlar gerçekleşti. Bu çatışmalarda başta siviller olmak üzere birçok can kaybımız oldu. Bu kayıplar arasında sevgili başkanımız Tahir Elçi de vardı. Önümüzdeki süreç daha da sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Umut ederim ki bu konuda yanılırız. Ama OHAL 3 ay süreyle uzatıldı, AİHM sözleşmesi askıya alındı. İçinde bulunduğumuz tablo insan hakları açısından çok iç açıcı değil. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yargının içinde bulunduğu durumda çok kötü. Türkiye çok kötü ve zor günlerden geçiyor. Hak özgürlüklerin ihlallerini tespit etmek, durdurulması konusunda girişimlerde bulunmak, bununla mücadele etmek, bunları raporlamak, yargıya ve uluslararası mekanizmalara başvurma konusunda Diyarbakır Barosu'nun çok ciddi görev ve sorumlulukları var. Diyarbakır Barosu'nun geçmişten beri sürdürdüğü hak, hukuk, adalet ve demokrasi, barış ve toplumsal sorunlarımızın ancak toplumsal bir uzlaşı barış içerisinde diyalog ve müzakere ile çözülebileceği yönündeki görüşünü bütün kamuoyu bilmekte" dedi.

'Elçi ve baronun mirasını büyütmek gibi sorumluğumuz var'

Baronun yönetim kuruluna seçilen çalışma arkadaşlarıyla birlikte önümüzdeki dönemde Diyarbakır Barosu'nun misyonuna uygun çalışmalar yapacakları konusunda hiç kimsenin şüphe ve kuşkusu olmaması gerektiğini vurgulayan Özmen, "Bunun yanı sıra sevgili Baro Başkanımız Tahir Elçi'nin bize bırakmış olduğu bir miras var. Bize düşen bu mirası sahiplenmek daha da büyütmek ve daha ileriye taşımak. Biz önümüzdeki 2 yıl içerisinde hem Diyarbakır Barosu'nun misyonuna hem de Tahir Elçi'nin bize bırakmış olduğu mirasa uygun bir yönetim anlayışıyla hem toplumsal meselelere hem de avukatlık mesleğinin tüm sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isterim" şeklinde konuştu.

'Baronun mücadeleci kimliğini sürdüreceğiz'

Diyarbakır Barosu'nun en büyük gücünün, üyelerinden ve onların sürdürdüğü hak ve özgürlük mücadelesinden, duyarlılığından oluştuğuna işaret eden Özmen, "Baro çalışmalarına, baro faaliyetlerine, baronun bilinen mücadeleci kimliğine üyelerimizin destek sunacağından hiçbir kuşkum yok. Üyelerimizden aldığımız güç ve katkıyla Diyarbakır Barosu'nu daha ileriye taşıyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hem meslek için hem de toplumsal meselelere duyarlılık noktasında ortaya koymuş olduğumuz bir programımız var. Bu program çerçevesinde meslektaşlarımıza arz ettiğimiz hususları tek tek gerçekleştirmeyi umut ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.