Özgürlük Yürüyüşü'nde 10'uncu gün: Erkan Baş, 10 Ekim'de katledilenleri andı

Özgürlük Yürüyüşü'nde 10'uncu gün: Erkan Baş, 10 Ekim'de katledilenleri andı

TİP lideri Erkan Baş'ın Can Atalay ve Gezi tutsakları için başlattığı yürüyüş 10'uncu gününde de sürüyor. Baş bugün, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda ve Suruç’ta katledilenleri andı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay'dan başlattığı, Ankara'da sona ermesi planlanan "Özgürlük Yürüyüşü" 10. Gününe girdi.

Baş, yürüyüşün 10’uncu gününde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümünde, hayatını kaybedenleri andı.

'İNSANLARIN CANINI PAZARLIK KONUSU HALİNE GETİREN DAVUTOĞLU'NU UNUTMAYACAĞIZ'

Baş, paylaşımında şunları yazdı:

“Özgürlük Yürüyüşü’nün 10. günü, aynı zamanda 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 8. yıldönümü. Katledilen 103 arkadaşımızı saygıyla anıyoruz.

Suruç’ta sosyalist gençlerin, Ankara’da barış için toplanan yurttaşlarımızın barbar IŞİD tarafından katledilmesi, iktidarın koltuklarını koruma telaşının sonucudur.

'Verin 400’ü, bu işi huzur içinde çözelim' diyenleri, dönemin Başbakanı olup da bugün bildiklerini açıklamakla tehditler savurup insanların canını pazarlık konusu haline getiren Davutoğlu’nu unutmayacağız!”

Bizi, emekçileri sürüklemek istedikleri karanlığa asla teslim olmayacağız!"

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.