Özgür Özel: Erdoğan nerede isterse hazırım

Özgür Özel: Erdoğan nerede isterse hazırım

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ağzının payını verirdim" açıklamasına cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “Ağzının payını verirdim” sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’a karşılıklı tartışma çağrısı yapan Özel, “Ağzımın payını, bana verilmesi gereken dersi nerede vermek istiyorsa ben hazırım. Kendisine en yakın medya kuruluşunda, kendi belirlediği gazetecilerle, kendi istediği saatte, kendi istediği kadar danışman ve koruma ordusuyla karşısına çıkmaya hazırım. Ben tek başıma geleceğim” dedi.

TBMM’nin bugünkü özel oturumunda yaşanan tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ilgaz Tüneli’nde olduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e tepki gösterdi. Erdoğan, “Aşağıda olmuş olsam, ona sadece ağzının payını değil, ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim” dedi.

Birgün gazetesinden Burak Abatay’a konuşan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan’ın üslubunu eleştiren Özel, “Erdoğan’ın dili bir siyaset dili değil bir tehdit dilidir. Tasfiye sürecindeki Başbakan Binali Yıldırım’ın da, söylediklerimizden rahatsızlık duyduğu anlaşılmaktadır. Tarafımdan kullanılan ifadeler Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ergin Ergül, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın komisyona verdiği tutanak altındaki ifadeleridir” diye konuştu.

Yarın basın toplantısı düzenleyeceğini kaydeden Özel, TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na verilen ifadelerin tamamını kamuoyuyla paylaşacağını aktardı.

‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRMESEYDİ YANIT VEREBİLİRDİ’

“Kendisi benim ifadelerime yönelik gerekli cevabın verilmediğini düşünüyor” diyen Özel, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamenter sistemi savunuyoruz ve 24 Haziran’da da seçimleri kazanarak, kuvvetler ayrılığını yeniden tesis edecek, parlamenter sistemi geri getireceğiz. Sistemi değiştirmemiş olsalardı, hükümetin başı TBMM Genel Kurulu’nu yukarıdaki locasından değil, Genel Kurul salonunda takip edebilirdi. Bu durumda, buradan yanıtını verebilirdi.”

‘BEN TEK BAŞIMA GELECEĞİM’

Erdoğan’a tartışma çağrısı yapan Özel, “Ağzımın payını, bana verilmesi gereken dersi nerede vermek istiyorsa ben hazırım. Kendisine en yakın medya kuruluşunda, kendi belirlediği gazetecilerle, kendi istediği saatte, kendi istediği kadar danışman ve koruma ordusuyla karşısına çıkmaya hazırım. Ben tek başıma geleceğim. Demokrasilerde siyasi figürler ‘bu kişi’ diye işaret edilebilir. Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin meclisine ve milletin vekillerine yukarıdan bakma yeri ve hakaret etme yeri değildir. Erdoğan’ın dili bir siyaset dili değil bir tehdit dilidir” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.