Özgür Gündem’in Nöbetçi Yayın Yönetmeni Uyurkulak ifade verdi

Özgür Gündem’in Nöbetçi Yayın Yönetmeni Uyurkulak ifade verdi

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan yazar Murat Uyurkulak, savcılıkta ifade verdi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılığı için hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan yazar Murat Uyurkulak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, ifade verdi.

Uyurkulak ifadesinde gazetede 17 Haziran günü nöbet tuttuğunu belirterek şunları söyledi:

“Ben hayatım boyunca düşünce özgürlüğü ve barış için mücadele ettim. 3 roman, bir hikaye kitabım var ve sayısız yazı yazdım.

“Tüm yazdıklarım hiçbir şekilde şiddet içermemektedir. Şiddet savunulmamaktadır. Hiçbir terör örgütü ile alakam yoktur.

“Basın kuruluşlarına yapılan her türlü baskıya karşıyım. Buradaki genel yayın yönetmenliği basın özgürlüğünü sağlamak amacıyla dayanışma kapsamındadır.

“Aynı nüshanın aynı sayfasında genel yayın yönetmenliğini niçin üstlendiğime dair bir yazımda yayınlanmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.