Özgür Gündem’e polis baskını: Gazeteciler gözaltında

Özgür Gündem’e polis baskını: Gazeteciler gözaltında

“Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesi, Özel Harekat Polisleri tarafından basıldı.

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nin Özgür Gündem gazetesini kapatma kararının ardından Özel Harekat Polisleri, gazeteye baskın yaptı.

Gazete binasında bulunan ve imc TV canlı yayınına telefonla bağlanan  avukat Sinan Zincir kendilerine herhangi bir arama kararının tebliğ edilmediğini belirtti, yapılan aramanın hukuksuzca gerçekleştirildiğini söyledi.

Zincir, gazete binasının tamamen boşaltılarak Özgür Gündem’in yarınki baskısının engellenmek istendiğini ifade etti.

imc TV ekibine saldırı

Avukat Zincir’in bu bağlantısının ardından yayına bağlanan imc TV muhabiri Gülfem Karataş ile imc TV kameramanı Gökhan Çetin’e ise polisler canlı yayında saldırdı.

Bu müdahalenin ardından yayında bağlantı kesilirken, tekrar telefonla imc TV’ye konuşan avukat Sinan Zincir gazete binasında bulunanların zorla gözaltına alındığı bilgisini aktardı.

Özgür Gündem önünde bulunan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de gözaltına alınan gazetecilere ters kelepçe takıldığını belirtti.

Gözaltılar

özgür gündem

Yapılan polis baskını sonrası en az 23 kişi gözaltına alındı: Gözaltına alınan isimler şöyle:

Özgür Gündem çalışanları; Günay Aksoy, Kemal Bozkurt, Reyhan Hacıoğlu, Önder Elaldı, Ender Öndeş, Sinan Balık, Davut Uçar, Fırat Yeşilçınar, İnan Kızılkaya, Zeki Erden, Elif Aydoğmuş, Bilir Kaya, Ersin Çaksu, Sevdiye Ergürbüz, Amine Demirkıran, Bayram Balcı ve Burcu Özkaya.

DİHA muhabirleri; Özgür Paksoy ve Mesut Kaynar.

imc TV muhabiri Gülfem Karataş ve imc TV kameramanı Gökhan Çetin.

Destek amaçlı gazete binasına gelen İstanbul Tabip Odası’ndan Yılmaz Bozkurt ile Doğu Yayınevi çalışanı Hüseyin Gündüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.