Özer Sencar serbest

Özer Sencar serbest

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan MetroPoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sahibi Prof. Özer Sencar, serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan MetroPoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sahibi Prof. Özer Sencar, serbest bırakıldı. Sencar soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alınmıştı.

Sencar’ın gözaltına alındığını oğlu Hüsrev Taha Sencar sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurmuştu.

“Özer Sencar bugün (7 Eylül Çarşamba) FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki bir iddia nedeniyle sabah 6:30’da evi ve MetroPoll Sosyal Araştırmalar Merkezindeki arama sonrasında gözaltına alınmıştır.

“Bu örgüte yönelik görüşleri ve pozisyonu kamuoyunda açıkça bilinmektedir, ve kendisinin böyle bir yapılanmayla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Umuyoruz yargı süreci en kısa sürede tamamlanacaktır.”

Özer Sencar, daha sonra Twitter hesabından serbest bırakıldığını duyurdu. 

Sencar şunları yazdı:

"Sevgili dostlar biraz önce serbest bırakıldım. İlgi gösteren ve sıkıntımızı paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ve saygılarımı sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.