Özelleştirme İdaresi Eski Tekel Arazi Ve Binasını Geri Aldı

Özelleştirme İdaresi Eski Tekel Arazi Ve Binasını Geri Aldı

Özelleştirme İdaresi, 2009 yılında belediyeye devredilen eski Tekel Sigara Fabrikasının arazisi ve binasını geri alırken, durum tepkiyle karşılandı.

İtfaiye hizmet binası olarak kullanılan bina ve arazinin Özelleştirme İdaresi tarafından geri alınması tepkiye neden oldu. Bitlis Belediye Başkanı BDP'li Hüseyin Olan ve Eş Başkan Nevin Daşdemir Dağkıran, bazı siyasi partiler, STK temsilcileri ile yaklaşık 20 esnaf, Bitlis Belediyesi önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Demokrat Parti'nin 30 Mart seçimlerindeki Bitlis Belediye Başkan Adayı Nihat Ceylan, 2009 yılında belediyeye 'kamu yararına kullanılmak' ibaresiyle devredilen ve tapularını Bitlis Belediyesi’ne veren Özelleştirme İdaresi'nin ani bir kararla 'kamu yararına' ibaresini çıkardığını ileri sürdü ve bu yerlerin geri verilmesini istediklerini söyledi. Ceylan, hukukun üstünlüğüne inandıklarını, bu anlamda her türlü hukuki ve demokratik yolla hak arayacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından, toplantı yapan komisyonun önümüzdeki günlerde farklı bir tepki ile açıklamalarına devam edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.