Özel İdare, Yüksekova köylerine çöp konteynerleri dağıtıyor

Özel İdare, Yüksekova köylerine çöp konteynerleri dağıtıyor

Yüksekova ilçe özel idare müdürlüğü, çevre temizliği ve sağlığını desteklemek amacıyla köylere çöp konteyneri dağıtıyor.

Daha önce il genelinde 22 köy ve mezraya toplamda 400 adet çöp konteyneri dağıtılmıştı.

Bugün ise Gürdere (Ciwyan) ve Bataklı (Silivana) köylerine ek olarak, Köprücük (Kerpêl), Karabey (Serdeşt), Beşatlı (Xilxês), Akçalı (Kertinîs), Sarıtaş (Dilbêsan), Yemişli (Dotka), Kamışlı (Sineva), Doğanlı kampı ve Kalemli (Xalidawa) köylerine çöp konteynerı dağıtımı gerçekleştirildi.

cop2.jpg

Çöp konteyneri dağıtılan köylerde rutin çöp toplama faaliyetleri de devam ediyor. İlçe özel idaresi bu hizmeti hibe programları kapsamında sürdürmeyi planlıyor. İlerleyen dönemlerde bütün köylere çöp konteyneri temin edilmesi hedefleniyor.

Yüksekova Özel İdare İlçe Müdürü Medeni Eskici, sorumluluk sahalarına her gün birkaç köy eklemek suretiyle ve hibe programından konteyner geldiği sürece bütün ilçe geneline bu hizmet verileceğini söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.