Oyun İşleri'nin 'Palto'su beğeni topladı

Oyun İşleri'nin 'Palto'su beğeni topladı

Nikolay Vasilyeviç Gogol'un 1842 yılında yayımlanan kısa hikâyesi "Palto", Oyun İşleri tarafından tiyatroya uyarlanarak seyirciyle buluştu.

Rus edebiyatının kilometre taşı sayılan Gogol'un "Palto" isimli kısa hikayesinden uyarlanan oyunu Mersin'de sahneleyen Oyun İşleri Tiyatro Grubu, tiyatroseverlerin beğenisi topladı. Oyun İşleri'nin oyuncu ve yönetmeni Şükrü Veysel Alankaya, Oyun İşleri'nin alternatif tiyatro yapmak üzere yola çıktığını, sıradan ve küçük insanları anlatan oyunları sergilemeyi tercih ettiklerini söyledi.

Tiyatroya yeni bir soluk 

Alankaya, Oyun İşleri'nin, alternatif tiyatro yapmak isteyen bir grup, konservatuar öğrencisi tarafından 2013 yılında Eskişehir'de kurulduğunu belirterek, klasik, kurumsal tiyatroların dışında farklı bir soluk getirmek istediklerini söyledi. Her şeyin çabucak tüketildiği, hızla ilerleyen bir dünyada, 2.5 saati bulan oyunlar yerine, bu çağın insanına uygun olan hikâyelerin veya oyun metinlerinden yola çıkarak, 45 dakikalık ya da bir saatlik süreyi aşmayan oyunlar sergilediklerini dile getirdi.

İçten çok dışa, bilgiden çok gösterişe önem 

Oyun İşleri ekibinin iki farklı şehirde çalışmalarına devam ettiğini belirten Alankaya, "2-3 arkadaşla birlikte İstanbul'da aktif olarak dört tane oyun oynuyoruz. Eskişehir'de ise diğer arkadaşlarımızın şu an sergiledikleri 5 oyun var. Toplamda şu ana kadar 10 oyun çıkardık. Nazım Hikmet'in Taranta Babu'ya mektuplar adlı oyunumuz ise 26 Şubat'ta prömiyer yapacak" dedi. Gogol'un Palto'sunda bir metayla varoluşunu sağlayan insanların, o metayı yitirdikten sonraki kayboluşunu anlatıldığı için seçtiklerini kaydeden Alankaya, günümüz insanlarının içten çok dışa, bilgiden çok gösterişe önem verdiğini ifade etti. Alankaya, Oyun İşleri'nin amacının "daha saf, samimi, bizden olan insana yoğunlaşmak" olduğunu vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.