Oy kullanmak için son 5 gün!

Oy kullanmak için son 5 gün!

16 Nisan referandumu için adres değişikliği yapanlara uyarı: Değişiklikte son beş gün!

16 Nisan’da yapılması planlanan referandumda oy kullanacakların adres değişikliğinde bulunmaları için son başvuru tarihi 26 Şubat. Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen, kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen yurttaşlar nasıl bir yol izleyecek?

Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurtiçi olmasına rağmen, yurtiçi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan, kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların; 26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğal gaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor. Öğrenim gördükleri şehirlerde oy kullanacak milyonlarca öğrencinin ise (askeri öğrenciler hariç) öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurarak ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor.

KOMŞU İÇİN DE BAKILABİLİR

YSK’nın resmi internet sitesinde gerekli kontrolleri yapan seçmenler, aynı zamanda kaldıkları apartmandaki diğer seçmenleri de görebilir. Böylece eksik veya herhangi bir sorun görenler komşularına durumu iletebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.