Oxford Türkiye'ye gelebilir!

Oxford Türkiye'ye gelebilir!

Milli Eğitim yeni bir proje başlatmaya hazırlanıyor. Oxford, Harvard gibi üniversitelerin Türkiye'de kampüs açmalarının önündeki engeller kaldırılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkiye’yi bölgenin eğitim üssü yapma iddiası taşıyan bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin hedefleri arasında Harvard, Oxford, MIT gibi üniversitelerin Türkiye’de kampüs açmasını sağlamak da var.

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Performans Programı’nı yayımladı. Gazete Habertürk’ten Pervin Kaplan’ın haberine göre projenin hedefleri arasında kâr amacı güdecek özel üniversitelerin kurulması ve yurtdışındaki üniversitelerin Türkiye’de faaliyet göstermelerine izin verilmesi de var. Ayrıca üniversitelerin uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla daha fazla yabancı öğrenci kabul etmeleri ve öğretim elemanı istihdam etmeleri sağlanacak.

Yani Harvard ya da Oxford isterse Türkiye’de kampüs açabilecek.

YILDA BİRDEN ÇOK ÜNİVERSİTE SINAVI

Bakanlığın bir başka hedefi ise sınav baskısını azaltmak için üniversite sınavlarını yılda birkaç kez yapmak. Bir başka hedef de liseler arasındaki kalite farkını kaldırıp öğrencinin evine en yakın liseye gitmesini sağlamak. Bu proje TEOG sınavının kaldırılma ihtimalini beraberinde getiriyor.

‘Yükseköğretim Çerçeve Yasası’ hazırlanarak üniversitelerin yeniden örgütlenmesi ve ‘Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun oluşumu sağlanacak. Kamu, özel sektör ve yükseköğretimin temsil edildiği ‘Yükseköğretim Planlama Kurulu’ oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.