Otobüs durağında yatan evsiz adam, yardımı kabul etmedi

Otobüs durağında yatan evsiz adam, yardımı kabul etmedi

Taksim'de otobüs durağında yatarken görüntülenen kişi, belediye ekiplerinin yardım talebini kabul etmedi.

İstanbul'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarları değerlendirerek evsizlere yardım ediyor.

Belediye ekipleri, sabah saatlerinde, Gümüşsuyu Caddesi'ndeki otobüs durağında yatarken görüntülenen kişiye yardım için harekete geçti. Yabancı uyruklu olduğu belirlenen ve kendisini "Eric" olarak tanıtan kişi, ekiplerin yardım önerisini kabul etmedi. Fransızca konuşan ve kıyafetlerinin tamamen ıslandığı gözlenen evsiz, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından da ikna edilemedi.

YOLDAN GEÇEN VATANDAŞ TERCÜME İÇİN EŞİNİ ÇAĞIRDI

Ekiplerin ikna çalışmaları sırasında, yakında oturan bir kişi, Fransızca bilen eşini çağırdı. Kadın, Fransızca yaptığı konuşmada evsize belediyenin kendisine barınacak yer, yiyecek ve giyecek vereceğini anlattı. Ancak soğuk havaya rağmen ikna olmayan kişi, battaniye ve brandalar arasında bulunan sırt çantasını alarak uzaklaştı. Ekiplerin ikna için peşinden koştuğu kişi bir süre sonra gözden kayboldu.

‘İNSANLARA GÜVEMİYOR VE KORKUYOR’

Yardımcı olmaya çalışan kadın, “İnsanlara güvenmiyor, sanırım korkuyor. Bazen mantıklı şeyler, bazen de mantıksız şeyler söylüyor. Yağan karın analizini yaptığını söylüyor. Bir yandan da başka şeyler anlatıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.