Osmaniye'de şap karantinası

Osmaniye'de şap karantinası

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle iki köyde karantina uygulaması başlatılarak köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kadirli ilçesine bağlı Çukurköprü ve Hacıhaliloğlu köylerinde, evcil ve yabani tüm çift toynaklı hayvanlarda görülen şap hastalığına rastlanması üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından karantina uygulaması başlatıldı.

Karantina altına alınan köylerde ekiplerin hastalıkla mücadele çalışmalarına başladığını Kadirli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, “Evcil veya yabani tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen, kronik durumlarda zayıf ve yavru hayvanlarda ölüme sebebiyet veren, genellikle et, süt ve iş gücü kaybına sebep olan viral bir hastalık olan şap hastalığının 2 köyümüzde görülmesi üzerine tedbirler almak amacı ile köylerimizi karantinaya aldık. Hastalığın görüldüğü Çukurköprü ve Hacıhaliloğlu köylerine canlı hayvan giriş çıkışlarını yasakladık. Ekiplerimiz hastalığın görüldüğü 2 köyde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Karantina uygulaması başlatılan Çukurköprü köyünde şu ana kadar en az 10 büyükbaş hayvanın öldüğünü söyleyen köy halkından Murat Sönmez, “Köyde bir çok inek de hastalık var. Ölen hayvanların bazısını gömdük bazısını da kanala attık” şeklinde konuştu. 

Öte yandan, şap hastalığı nedeniyle Kadirli Belediyesi ise hayvan pazarını geçici bir süre kapattığını açıkladı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.