Osman Kavala'dan Nagehan Alçı'ya not: AYM'den ümit kesilmemeli

Osman Kavala'dan Nagehan Alçı'ya not: AYM'den ümit kesilmemeli

568 gündür tutuklu olan Osman Kavala, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın dünkü yazısına ilişkin bir not iletti.

Osman Kavala, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın dünkü yazısına ilişkin bir not iletti. Kavala, AYM’nin kendisi hakkında verdiği kararı eleştiren Alçı’ya avukatı aracılığıyla gönderdiği notta, “Benimle ilgili oy çokluğu ile aldığı kararı hatalı bulmama rağmen, ülkemizin hukuk devletine yönelmesi sürecinde Anayasa Mahkemesi’nin gerekli olduğuna inanırım” ifadelerini kullandı.

AYM, Gezi Parkı eylemlerinin yöneticisi olduğu iddiasıyla 2017’de tutuklanan Osman Kavala’nın avukatlarının, hak ihlali olduğuna dair yaptığı başvuruyu reddetti. AYM’nin bu kararında hiçbir hukuki gerekçe olmadığını söyleyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, daha önceki süreçlerde AYM’yi övdüğü için pişman olduğunu söyleyerek, okurlarından özür diledi.

Nagehan Alçı, Habertürk’te “Beni şaşırtan bir not” başlığıyla yayımlanan yazısında “Dünkü yazım üzerine beklediğimin kat kat üzerinde telefon aldım. Çok farklı çevrelerden telefonlardı bunlar. İşin ilginç tarafı beni bu yazı dolayısıyla arayan önemli devlet ve yargı yetkilileri de oldu. Epey mühim ve kritik bilgiler öğrendim bu vesileyle” ifadesini kullandı.

Kavala’nın Alçı’ya yolladığı not şu şekilde:

“Sayın Nagehan Alçı,

23.05.2019 tarihli yazınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ben de tutuklanmamla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vereceğini ümit ediyordum.

İhlal kararının ülkemizde yaygın olarak vuku bulan, gerekçelere dayanmayan, haksız tutuklama uygulamalarının değişmesi için de bir vesile olabileceğini düşünüyordum.

Anladığım kadarıyla, Anayasa Mahkemesi, bu kadar yaygın mağduriyetlerin olduğu bir alana müdahale etmek istemedi.

Yine de hukuk normlarının erozyona uğradığı şu dönemde Anayasa Mahkemesi, Ayşe Öğretmen Kararı’nın da gösterdiği gibi son derece önemli bir işleve sahip.

Benimle ilgili oy çokluğu ile aldığı kararı hatalı bulmama rağmen, ülkemizin hukuk devletine yönelmesi sürecinde Anayasa Mahkemesi’nin gerekli olduğuna inanırım.

Anayasa Mahkemesi’nin beş üyesinin hak ihlali olduğu yönünde görüş belirtmiş olması da önemli bir tavırdır.

Kanaatimce, bazı hatalı kararlar Anayasa Mahkemesi’nden ümidin kesilmesine neden olmamalı.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.