Oscar'da Türkiyeli aşçı!

Oscar'da Türkiyeli aşçı!

89'uncu Oscar Töreni'nde görev alacak aşçılardan biri de Türkiye'den Yiğit Mirzaoğlu olacak. Mirzaoğlu binlerce aşçının arasından özel olarak seçildi.

Avusturyalı ünlü aşçı Wolfgang Puck 89’uncu Oscar töreni öncesinde 23’üncü kez Oscar yemeğini hazırlayacak. Bir misafirin yemek maliyetinin 700 dolara ulaştığı gecede, 75 çeşit yemek servis edilecek.

Türkiye’de bir restoranı olan ve ‘ne zaman İstanbul’a gelse Mısır Çarşısı’na uğrayıp baharat aldığını’ söyleyen Puck, bu seneki Oscar mutfağında ilk defa ‘Türkiyeli bir aşçının görev alacağını’ açıkladı.

8 aydır Puck ile çalışan Yiğit Mirzaoğlu, Oscar mutfağının helal yemek yapan tarafından sorumlu olacak. Oscar gecesi Doğu kültüründen seçtiği yemekleri hazırlayacak olan Mirzaoğlu, ‘Akdeniz ve doğu mutfağında çok iyi olduğunu’ belirtti.

1500 kişinin katılacağı Governor Ball’da 300’ü aşçı 600 servis elemanı çalışacak. Binlerce aşçı arasından özel seçilen Mirzaoğlu ‘çok mutlu ve gururlu olduğunu’ söyledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.