Orlando’daki katliamı IŞİD üstlendi

Orlando’daki katliamı IŞİD üstlendi

ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde bir eşcinsellerin gittiği bir kulübe düzenlenen ve en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüt, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini duyur

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği Pulse Clup adlı gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda en az 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Ülke tarihinin en kanlı silahlı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken; IŞİD, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

IŞİD’le bağlantılı haber ajansı Amaq’da, saldırının bir IŞİD üyesi tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

Ancak Amaq açıklamasında, katliamın zanlısı olan Omar Mateen’in doğrudan IŞİD’den talimat alıp almadığı konusunda bir detay yer almadı.

Öte yandan saldırıyı düzenleyen Omar Mateen’in, G4S adlı güvenlik şirketinde 2007’den bu yana çalıştığı belirtildi.

Obama’nın açıklaması

En az 50 kişinin hayatını kaybettiği Florida eyaletine bağlı Orlando’daki saldırıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı ‘Terör eylemi’ olarak nitelendirdi.

Obama, “Saldırılan yer sadece bir gece kulübü değildi. Bir topluluğun dayanışma simgesiydi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.