Orhan Pamuk'a şeref doktorası

Orhan Pamuk'a şeref doktorası

Orhan Pamuk St. Petersburg Devlet Üniversitesi tarafından 'şeref doktorası'na layık görüldü. Yazar, St. Petersburg'da imza etkinlikleri ile okurlarıyla da buluşacak.

Rusya’nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nin Türkoloji bölümü, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’a şeref doktorası verecek.

St. Petersburg Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü, 1822 yılında Osmanlıca dil kursu olarak başlayıp, 1835’te bölüme dönüştü ve 182 yıllık geçmişi bulunuyor.

Pamuk, yine Rusya’da “Kafamda Bir Tuhaflık” romanıyla layık görüldüğü Yasnaya Polyana Ödülü’nü de alacak. Sanatçı Rusya’da bulunacağı süre içinde daha sonra İngiliz belgesel yönetmeni Grant Gee’nin, “Masumiyet Müzesi” ve yazarın dünyası hakkında çektiği “Hatıraların Masumiyeti” adlı filminin Moskova’daki gösterimine de katılacak.

Moskova ve St. Petersburg’da çeşitli imza etkinlikleri ve konferanslarla Rusya’daki okurlarıyla buluşacak Orhan Pamuk, Rus televizyon kanallarında kültür ve edebiyat programlarına da katılacak.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.