Organik tohumlar toprakla buluştu

Organik tohumlar toprakla buluştu

Batman'da kolektif çalışma ve komünal üretimi esas alan kent bostanlarının ilkinde, organik tohumlar toprakla buluşturuldu.

Batman Ekoloji Meclisi, Batman Belediyesi ve KJA öncülüğünde, geleneksel yöntemlerle organik tohumlardan ürün elde edilmesi amacıyla hayata geçirilen kent bostanları projesi kapsamında ilk tohumlar toprağa ekildi. Kentte tahsis edilen tarlada, kurum temsilcilerinin yanı sıra yurttaşlar ve çocuklar da çalıştı.

Faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Ekoloji Meclisi Eş Başkanı İlham Kuyumcu, ''Sağlıklı gıdaya öz kaynaklarımızı kullanarak erişmenin mümkün olduğunu göstermek için kimyasal gübre ve ilaçları kullanmadık. Kentle tarımsal üretim ve insanla doğa arasında yaratılan ayırımı gidermek için her yaştan kentliler, kent bostanını yeşertmek için bir araya gelerek kolektif çalışmanın keyfini çıkardılar. Elde edilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılacağı kent bostanına mahalle sakinleri gönüllü olarak bekçilik ediyor" diye konuştu. 

'Bu ilk adım'

Belediye Eşbaşkan Vekili Hürriyet Kaytar da, bu çalışmanın başlangıç olduğunu, devamının geleceğini söyledi. Kaytar, şunları aktardı: "Eko-Köy projemizle beraber Ekoloji Meclisiyle birlikte ilk denemeyi burada yapacağız. Batman Belediyesi Ekoloji Meclisi ve KJA olarak bütün bu çalışmaların arkasında olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu küçük bir adım oldu, daha ciddi projemiz Eko-Köy projemiz var. 40 dönümlük bir arazi üzerinde böyle bir çalışma başlatacağız. Asri Mezarlığı'nın yanında 8 dönüme yakın arazide sebze ağırlıklı bir çalışmamız olacak. Bu temelde gönül veren arkadaşlara teşekkür ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.