Operasyonların bittiği Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı devam ediyor

Operasyonların bittiği Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı devam ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasak nedeniyle evlerine dönemeyen vatandalşarın mağduriyeti gün geçtikçe artıyor.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 52’nci gününde devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığını’nın 20 Nisan’da operasyonların sona erdiğini açıklamasına rağmen ilçe merkezi, Vezirli  Köyü ve Çimenli Mezrası’nda ilan edilen yasak halen sürüyor.

İlçenin giriş-çıkışları kapalı tutulurken, yasak ve çatışmalar nedeniyle ilçeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar evlerine dönemiyor. Binlerce vatandaşın yerleştikleri çevre il ve ilçelerde maddi zorluk yaşadıkları belirtiliyor.

Yasak öncesinde tarihi İpekyolunun geçişlere kapalı tutulması nedeniyle İran açılan Esendere Sınır Kapısı da işlevsiz kalıyor. Geçimi büyük oranda ithalat ve ihracata dayanan Hakkari ve ilçelerinde ticaret sıfırlanırken, binlerce tüccar ve esnafın iflas noktasına geldiği belirtiliyor.

Çatışma ve bombardımanın sona erdiği ilçede  hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar ise İpek Yolu üzerinde kurulan seyyar polis noktasından geçmek zorunda kalıyor.

Birçok hasta da Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslar ile Yeniköprü’ye, ordan da kendi imkanları ile Hakkari ve Van’daki hastanelere gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.