Onur Yürüyüşü’ne karşı nefret ve linç kampanyası

Onur Yürüyüşü’ne karşı nefret ve linç kampanyası

‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli örgüt, 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan Onur Haftası için sosyal medyada bir linç ve nefret kampanyası başlattı. Yürüyüşe saldırı çağrısı yapmak için Facebook’ta açılan sayfa kapatıldı.

24. İstanbul LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası bu yıl 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 26 Haziran Pazar günü 17.00’da gerçekleştirilecek 14. Onur Yürüyüşü ile hafta sonlanacak.

‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli örgüt Facebook üzerinden açtığı bir etkinlikle insanları Onur Yürüyüşü’ne saldırmaya davet etti.

Etkinlik davetinde, “26 Haziran Saat 17:00’de düzenlenecek LGBT adlı sapık güruhun yürüyüşene karşı Anadolu topraklarının gerçek sahipleri böyle bir ahlaksızlığa müsaade etmeyecektir. 26 Haziran Pazar Günü saat 16.00’da Taksim meydanında buluşuyoruz..! Şuurlu bütün müslüman halkımızı pazar günü 16:00 da Taksim meydanına bekliyoruz” denildi.

Twitter’da da etkinlik mesajları paylaşıldı.

Facebook etkinlik sayfasında kitleyi Onur Yürüyüşü’ne saldırmaya davet eden mesajlar ve görseller yayınlanıyor.

LGBTİ’lere nefret söylemi içeren haberleriyle bilinen Akit Gazetesi muhabiri Harun Sekmen ve Millet Gazetesi muhabiri Enes Babacan ise etkinlik sayfasında gruba destek mesajları yolladı.

LGBTİ aktivistleri etkinliği Facebook yönetimine şikayet etti.

Facebook yönetimi önce LGBTİ aktivistlerine ‘Sayfayı inceledik ve Topluluk standartlarımızı ihlal etmediğini gördük’ mesajı gönderdi.

Gelen şikayetler üzerine sayfa bugün itibariyle kapatıldı.

SPoD: Yasal işlem başlatacağız

Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) yönetim kurulunda olan Avukat Rozerin Seda Kip yaptığı açıklamada, nefret dolu bu söylemin takipçisi olacaklarını söyledi.

Kip ‘Bu çağrıyı yapanların toplum içinde kin ve düşmanlığı yaymasına engel olacağız. LGBTİ dernekleri gerekli yasal işlemleri en kısa sürede başlatacaktır’ dedi.

Onur Yürüyüşü’yle ilgili Valilik ya da İçişleri Bakanlığı’ndan, yürüyüşle ilgili güvenlik önlemi almaya yönelik bir açıklama henüz yapılmış değil.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dün yaptığı toplantıda, ‘Bilemiyoruz tabii ama izin verilirse gerekli güvenlik önlemleri de alınır’ sözlerini sarfetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.