Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi

Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi

Onur Yürüyüşü'nün yasaklanması üzerine polisler, İstiklal Caddesi'nde önlem aldı. Cihangir ve Sıraselviler'de toplanan grupların İstiklal Caddesi'ne yürümelerine izin verilmedi.

İstanbul Valiliği’nin “Onur Yürüyüşü”nü yasaklaması nedeniyle, İstiklal Caddesi’nde polis kontrolleri yapılıyor.

Kaos GL’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, polislerin metro giriş ve çıkışları ile İstiklal Caddesi’nin çeşitli noktalarında kontrol yaptığı belirtildi. Polisin kontrollerin ardından caddeye girişlere izin verdiği kaydedildi.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin, İstiklal Caddesi girişinde, “dağılın” anonsu yaptığı ve burada iki LGBTİ+ aktivistinin gözaltına alındığı aktarıldı. Daha sonra yapılan açıklamada gözaltına alınanların sayısının 22’ye yükseldiği aktarıldı.

CİHANGİR VE SIRASELVİLER’DE BİBER GAZI

Cihangir’den İstiklal Caddesi’ne yürümek isteyen bir gruba izin verilmedi. Cihangir Kahvesi önünde 3 kişi gözaltına alındı. Kahveye giren polisler müşterilere de “dağılın” uyarısı yaptı. Akarsu Caddesi’ndeki grubu dağıtmak için polis biber gazı kullandı. Sıraselviler’de toplanan başka bir gruba da biber gazı atıldı.

Bir grup, İstiklal Caddesi yakınındaki Erol Dernek Sokak’ta basın açıklaması yaptı.

“kaosgl.org” ve “tr.prideistanbul.org” sitelerinin de siber saldırıya uğradığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.