'Onların derdi fethin intikamını almak'

'Onların derdi fethin intikamını almak'

İstanbul’da düzenlenen “Fetih Şöleni” etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Onların derdi fethin intikamını almaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’un fethinin 563. yılı sebebiyle Yenikapı Miting alanında düzenlenen “Fetih Şöleni”ne birlikte katıldı. Etkinlikte 9 bin polis görev yaparken, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeği görevlendirildi.

Saat 17:00’da başlayan etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17:40’da helikopterle geldi.

Cumhurbaşkanın taşıyan helikopter inişten önce meydan üzerinde tur attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“İstanbul’u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız mürekkebiniz kurur, kaleminiz körelir. İstanbul’u görmeden, İstanbul’u yaşamadan geçen ömür eksiktir. Onun için bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İstanbul, bizim için sevgili Peygamberimizin övgüsüne, müjdesine mazhar olmasıyla ayrıca önemlidir. Çağ kapatıp çağ açan, tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden biri olan İstanbul’un fethinin 563.  yıl dönümü mübarek olsun, kutlu olsun.

“Fetihten sonra bize artık ne İstanbul’dan ne Trakya’dan ne Anadolu’dan hicret yoktur. Sadece Akdeniz’e değil Avrupa’ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullanıp ülkemize saldıranların derdi ne Kürt kardeşlerimizdir ne de o bölgedir. Onların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz, kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler.

“Hasta adamın varisini en büyük ekonomi yapacağız”

“Bu millet yüz yıl önce, hasta adam ilan ettikleri Osmanlı’nın küllerini havaya savurmanın hevesiyle Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Kafkas cephesinde tüm güçleriyle üzerine saldıranlara, hak ettikleri cevabı vermişti. Kurtuluş Savaşı sonunda adeta küllerinden yeniden doğan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 93. yıl dönümünü geride bırakıyor. İnşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak, 100 yıl öncesinin hasta adamının varisini, geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz.

“Nereden nerelere geldik. Bize bunu layık görmeyenler şimdi aslını görüyorlar. Çünkü, bizim fiilimizin ulaştığı yere ülkemizdeki birileri var ya onların hayalleri bile ulaşamaz. Bizi dünyada seven var, sevmeyen var. Bize çok dua eden toplumlar da var ama maalesef hiçbirinin imkanları bizden daha ileri değil. Onlar da ümitlerini Türkiye’ye bağlamış durumdalar, size bağlamış durumdalar, bize bağlamış durumdalar.

“Türkiye’de iktidarda olduğumuz 13 yıl içerisinde cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma seferberliğini biz gerçekleştirdik. Bize ne dediler? ‘Boğazın altından tünel, metro yapamazsınız’ dediler. Niye yapamayalım? Benim ecdadım Osmanlı, projesini yapmış. Osmanlı, projesini yapmış, bunlar ‘Yapamayız’ diyorlar. Ne oldu yaptık mı? Yaptık.

Dokunulmazlıklar

“Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklif görüşüldü ve 376 kabulle geçti. Bu ne demektir  Yargı parlamentoya fezlekeleri gönderiyor ve bu fezlekeler rafa konuyordu. Şimdi rafa konmuyor. O tarih itibarıyla bu fezlekeler, 168 milletvekilini kapsayan fezlekeler ve bu fezlekeleri şu anda parlamento oyladı ve yargıya gönderiyor. Onun için de şu anda Meclis Başkanlığında. Bundan sonra kalan yargının, yargının vereceği kararla da sizin bu arzularınız, inanıyorum Allah’ın izniyle yerine gelecek.

“Ne işi var Suriye’de Rusya’nın, Amerika’nın?”

“Suriye’yi görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya’nın İran’ın terör örgütü armalarıyla donanmış Amerika’nın. Zalim Esed devlet terör estirmektedir. Rejim DAİŞ ve PYD terör örgütü birbirlerini besleyen üçlü bir sacayağı haline dönüşmüştür. Biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalması mümkün değildir. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna destek oluyor.

“Bölücü terör örgütünün ortada hiçbir sebep yokken sokakları bombalarla doldurarak ülkemize saldırıya geçmesinin sebebi belli değil mi? Biz her şeyi görüyoruz her şeyin farkındayız ama şunu da biliyoruz bu işler yürek ve bilekle birlikte güç ve hazırlık işidir. Türkiye bu oyunu bozmak için her alanda hazırlıklarını sürdürüyor. Çok önemli neticelere ulaştık ama halen kat etmemiz gereken mesafeler var. Ülkemizi 20123 hedeflerine ulaştırdığımızda bambaşka bir Türkiye’nin doğuşuna şahit olacağız. Bunu için yeni anayasa yeni yönetim sistemi diyoruz.

“Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yla bağımızı koparmaya çalışıyorlar”

“Rejim, DAİŞ ve PYD terör örgütü, birbirlerini besleyen, birbirlerini destekleyen, birbirlerine yol açan üçlü bir sac ayağı haline dönüşmüştür. Biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalması mümkün değildir. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destekliyor. Kardeşlerim, DAİŞ denilen maşa örgütü öne sürerek, Suriye’yi kana ve ateşe boğanlar, tarihin en büyük yıkımına uğratanların asıl amacı çok açıktır. Aynı şekilde PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmaya çalışanların amacının Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını kopartmak olduğu ortadadır.”

Yıldırım: Erdoğan ile kenetlenerek tarih yazma zamanıdır

Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aziz milletime selam ve saygılarımı iletiyorum. Aziz İstanbullular bizim inancımızda fetih iyiliğin kapısını açmaktır. Farklılıklarımızı zenginlik saymak, her renkten insanı bir arada yaşatmaktır. Fetih, çağ açıp çağ kapatmaktır.

“Fetih Çanakkale’de geçilmez olmak, Dumlupınar’da düşmana haddini bildirmektir. Millet olarak ayağa kalkmaktır. Tarih yazmaktır. Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır İstanbul.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kenetlenerek tarih yazma zamanıdır. Fetih ruhu filizlenmesin diye terörü başımıza bela ettiler. Okyanus ötesinden Türkiye’de yol biçmeye kalktılar. Halkın irfanı tuzakları yendi. Erdoğan’a sahip çıkarak vefasını gösterdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.