Önderoğlu'ndan TGC'ye ziyaret

Önderoğlu'ndan TGC'ye ziyaret

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanyaya katıldığı gerekçesi ile 10 gün tutuklu kalan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Özgür Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanyaya katıldığı gerekçesi ile 10 gün tutuklu kalan Sınır Tanımayan Gazeteciler (ESF) Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret etti. Önderoğlu'nu cemiyet girişinde TGC Başkanı Turgay Olcayto ve cemiyet üyeleri karşıladı.

'Basın iktidar güdümüne girdi' 

Ziyaret sırasında konuşan TGC Başkanı Olcayto, Türkiye'de basının yüzde 80'inine yakınının iktidarın güdümünde olduğunu ifade ederek, "Geriye kalanların ise iktidarın muazzam bir baskına maruz kalıyor. Halka gerçekleri sunabilecek televizyon ve gazete sayısı çok az" dedi. Olcayto, baskıların halkın tepkisi ile geri püskürtüleceğini söyledi. 

Olcayto, iktidarın Önderoğlu'nu hazırladığı raporlardan rahatsızlık duyduğu için tutuklandığını hatırlatarak, "Önderoğlu ve Fincancı ödül verilmesi gereken insanlarken cezaevine konuldular" diye konuştu. Olcayto, "mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. 

'Mağdur olan biz değil yargıdır'

Ardından konuşan Erol Önderoğlu ise, her dönemin "kötü"leri olduklarına dikkat çeken çekerek, tutuklu kaldıkları süre içinde dayanışmadan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarının altını çizdi. Tutuklu gazeteciler içinde en şanslı olduğunu söyleyen Önderoğlu, "Mağdur olanlar her gün Avrupa Birliği'nin reformlarını hiçe sayanlar ve alacağı kararları siyasi iktidardan alan yargının kendisidir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.