Önder'i öfkelendiren uyarı

Önder'i öfkelendiren uyarı

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, basın mensuplarıyla röportaj yaparken bir görevlinin yasak alanda kameraların kullanılmaması gerektiğini söyleyerek müdahale etmesine öfkelendi.

HDP Grup Toplantısı devam ederken basın mensupları HDP'li Sırrı Süreyya Önder ile röportaj yapmak istedi. Bu sırada bir görevli kuliste çekim yapmanın yasak olduğunu söylemesi üzerine Önder öfkelenerek "Ne yapıyorsun kardeşim. Ne yasağı. Yasak ne demek? Basın bu neyin yasağı diyorsun?" dedi. Görevli basın mensuplarının izin alması gerektiğini yinelemesi üzerine Önder, idare amiri olduğunu ve izin verdiğini söyledi.
 
Sırrı Süreyya Önder, basının saat 20.00'den sonra kulislere girememesinin sorulması üzerine şu cevabı verdi: "Antidemokratiktir. Kabul edilemez. Siz de haklarınıza sahip çıkın arkadaşlar. Biz divanda bunu dile getiriyoruz. Ama divan çoğunluklar var. İstedikleri gibi yapıyorlar. Meclis kamusal alandır. Mecliste özel alan olmaz. İnsan yorulur da uzanır da insanlık halidir. Niye bundan rahatsız olalım? Basına böyle kısıtlamaları doğru bulmuyoruz. Gazeteciler hiçbir şekilde bana rahatsızlık vermiyor. Bize iktidar rahatsızlık veriyor."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.