Önder: Biz niye hazır olmayalım?

Önder: Biz niye hazır olmayalım?

HDP Milletvekili Sırrı Süreya Önder, erken seçim açıklamalarını değerlendirdi. Önder "Bizim açımızdan hazırlıksızlık gündem bile değil" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder, erken seçim tartışmalarını değerlendirdi. Önder, “Çağrı bu panikle yapıldı. İktidarın büyük ortağı da can havliyle, bu macun tüpten çıktı acaba muhalefeti hazırlıksız yakalayabilir miyiz diyerek bunu baskın demek bile karşılamıyor, neredeyse eşyanın bütün tabiatını zorlayacak bir tarihe çektiler. Birininki panikti diğeri can havliydi” şeklinde konuştu.

‘BİZİM İÇİN SEÇİM SADECE BÜROKRATİK BİR TEFERRUATTIR’

Mezopatamya Ajansı’ndan  Kenan Kırkaya’ya konuşan Önder, “Erdoğan, bizim bütün tezlerimizi doğrulayan bir açıklama yaptı. Bu şunu gösteriyor: Sadece halklara zulüm eden, özgürlükleri kısıtlayan, yok eden bir hüviyeti yoktur. Bu iktidar aynı zamanda emeğe emekçiye de düşman. Faşizmin temel karakteridir ve bunu Cumhurbaşkanı kendi ağzıyla dile getirdi” şeklinde konuştu.

BİZİ KİM YOK SAYABİLİR?’

Muhalefetin hazırlıksız yakalanma yönündeki açıklamalara da dikkat çeken Önder şunları söyledi: “Biz niye hazır olmayalım? Geriye kalıyor adaylık madaylık gibi teferruatlar. Bu siyasi yapı en amansız koşullarda bunu hem de en yetkin şekilde gerçekleştirebildiğinin yüzlerce örneğini gösterdi. Bizim açımızdan hazırlıksızlık gündem bile değil. Bu biraz iktidarın oluşturduğu telaş ve panik gündemidir. Yıllardır bütün il ve ilçelerimizde bu partiyi ayakta tutan her türlü zulme rağmen o tabelaları indirmeyen, bütün saldırı ve tehditlere rağmen oraya gelen binlerce emektarımız var. Onların ilk 10 tanesi bizim adayımızdır deriz çıkarız. Zamana boğuyorlarsa biz de emektarlarımıza bunu deklere ederiz. Bu bizim için bir parça fayda bile yarattı. Orta sınıf karakteridir, seçim dönemlerinde adaylık vekillik tartışmaları başlatır. Hiç olmazsa bunlardan kurtuluruz.”

“Parıltılı ve özgün çözümler her zaman zor koşullarda ortaya çıkar” diyen Önder, “Biz dünyadaki bu anti-faşist mücadele dinamiğinin mirasçıyız” diye konuştu. Önder, inançla beslenen bir umudun beslenmesi gerektiğini belirterek, “Faşist bir veri olarak bunlardan merhamet beklemek Azrailden can beklemek gibidir” dedi.

‘YENİ BİR BAŞARI İLE HERKESE KENDİ GERÇEĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ!’

Olası seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Önder, “Biz her şartta 7 Haziran başarımızın üzerine çıkacağız. Bu bir seçim başarısı da olmayacak. Muhataplarımız ve bize düşman olan, bizden nefret eden kesimlerden dostlarımıza değin herkes için bu siyasi hareketin varlığı ve programları hakkında çok hayati bir ders olabilecek sonuçları olacak” dedi. Önder, seçimlerin Türkiye siyasi tarihi için önemli değişiklikler ortaya çıkaracağını söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.