Önal'dan 'Darbe' girişimine tepki

Önal'dan 'Darbe' girişimine tepki

15 Temmuz'daki darbe girişimlerine yönelik tepkiler devam ederken, Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı da darbe girişimini kınadı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimine tepki gösterdi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) öncülünde 81 ilin Ziraat Odası Başkanları darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı. 

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal da yaptığı basın açıklamasında darbenin hem demokrasiye, hem de ülkenin kalkınmasına karşı girişilen bir ihanet olduğunu söyledi.

Önal, açıklamasında, milletin iradenin dışında başka bir irade tanımayacaklarını ifade ederek,  demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Ziraat Odaları ve 4.5 milyon çiftçi ile birlikte darbe girişiminin önünde durduklarını anlatan halkın demokrasiye ve iradesine sahip çıktığını belirti.

'4 PARİTİNİN ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMASI ÇOK ANLAMLIDIR'

Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda  güçlü bir siyasi istikrar gerekliyken ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye ileri demokrasiyi kurmaya çalışırken demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe  girişimi bu ülkeye yapabilecek en büyük düşmanlıktır. İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimiz darbeye karşı tek vücut olması ortak bir bildiriye imza atması çok anlamlıdır. Bombalar altında meclisin terk edilmemesi demokrasimiz acısından çok büyük bir kazanımdır. Darbe girişimine karşı milletçe gösterdiğimiz birlik. beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan böyle devam ettirilecek bir sürece sokulmasına her kesim yardımcı olmalıdır. Toplumda çatışmaya ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden mutlaka kaçınmalı . Bu hassas dönemde provokatörlere karşı toplumumuzun her kesimi her zamankinden daha dikkatli olmalıdır. Bu hain planı yapanların bir an önce hak ettikleri cezaları almaları gerekir.  Gelecek Nesillerce de asla  unutulmaması gereken 15 temmuz tarihi  '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma ve Milli İrade Günü olarak ilan edilmelidir."

1-20160721120807.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.