'Ön cephe'de zabıta şaşkın: Bu altın mı?

'Ön cephe'de zabıta şaşkın: Bu altın mı?

Zabıta ekipleri, son günlerde marketlerde satılan ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarına karşı hal ve marketlerde günlük denetim yapıyor. Ancak fiyatları inceleyen memurlar şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz kurlarındaki artış nedeniyle ‘usulsüz fiyat artışlarıyla ilgili’ uyarılarda bulunmasının ardından, zabıtalar kendilerini Türkiye’nin enflasyonla savaşının ‘ön cephesinde’ buldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kalesi olarak görülen Güngören’de, zabıta memurları süpermarketlere ani ziyaretler yaparak dikkatle rafları inceledi. Fiyatlardan şüphelendikleri mağaza yöneticilerini de uyardı. Zabıta olarak görev yapan Ahmet Ergal, “Fiyat etiketlerini kasada fiyatlarla karşılaştırıyoruz. Ayrıca ürün ağırlıklarını da kontrol ediyoruz. Her gün birkaç mağazaya gidiyoruz” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde grup toplantısında, “Milletime seslenmek istiyorum. Gerçekten alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları belediye zabıtalarına iletin..” çağrısı yapmıştı. Erdoğan’ın bu çağrısının ardından zabıtalar sokakta denetimlere başladılar.

Bloomberg’ten Taylan Bilgiç ve Fırat Kozok’un haberine göre, fiyat artışlarını tersine çevirme ya da önleme yetkisi olmayan zabıta görevlileri de kontrol ettikleri fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 120 adetten oluşan bulaşık makinesi deterjanını gösteren zabıta, “Bu altın mı, değilse ne oluyor? Yaklaşık 105 TL. Asgari ücretin yüzde 6’sı” diyor.

Ankara’da görevli zabıta şefi Mustafa Türk ise, mağazalarda herhangi bir “istifçi” olup olmadığını görmek için soğuk hava deposunu bile kontrol ettiklerini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.