Ömerli’de kaçak et denetimi yapıldı

Ömerli’de kaçak et denetimi yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ömerli ilçesinde faaliyet gösteren marketlerin et reyonu ve kasaplarda kaçak et denetimi yaptı.

MARDİN - Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak amacıyla gıda üretimi ve satışını yapan işletmelere yönelik denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Gıda mühendisi ve veteriner hekiminde içinde bulunduğu Büyükşehir ekipleri, Ömerli ilçesinde et ve et ürünlerinin satışını yapan işletmelere yönelik kaçak et kontrolü yaptı.

Ekipler, et ürünleri satan işletmelerde hijyen koşulları, genel temizlik, tezgah ve dolaplardaki etlerin mezbaha kesim belgeleri ile damgalarını da (menşe) kontrol etti.

Et kesimi ve hijyen konusunda uyarılarda bulunan ekipler, et ve et ürünlerin saklanma koşullarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.