Okulların yüzde 50'si riskli

Okulların yüzde 50'si riskli

Antalya'da önceki gün Faruk Tugay İlkokulu'nda elektrik tesisatındaki yangın sonrası okul binalarının güvenilirliği tartışılmaya başlandı. Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya'daki okulların ciddi bir bölümünde altyapı eksikleri olduğunu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün özel okullara para verdiği halde devlet okullarının elektrik, su tesisatı gibi altyapılarının çürümüş durumda olduğuna dikkat çeken Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, okulların altyapılarının yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bu çalışmaların idarece bilerek, istenerek yapılmadığını savunan Öztürk, "Çocuk ölümleri yaşanma riski çok büyük. Özel okullara ayrılan paranın bir kısmı ayrılsa bu tür kötü olaylar yaşanmaz" dedi.

Faruk Tugay İlkokulu'ndaki yangın sırasında öğretmenlerin canla başla çocukları tahliye ettiğini dile getiren Kadir Öztürk, MEB'in okullarda güvenlik tedbirleri adı altında yazılı talimatta bulunduğunu kaydetti.

bskn-001.jpg

YÜZDE ELLİSİ RİSKLİ

'Logar, elektrik panoları, su ve elektrik tesisatları, yani eğitim öğretim faaliyetleri ve güvenlik tedbirleri' diye gönderilen ve öğretmenin mesleği dışındaki tüm işlerin öğretmenin üzerine yıkıldığını vurgulayan Başkan Öztürk, ilgili bakanlığın bu hizmetler için ne bütçe ayırdığını ne de altyapı tedbiri aldığını vurguladı. Antalya'da yaklaşık 1000 okulun en az yüzde 50'sinde elektrik, su tesisatlarının eski ve yetersiz olduğunu, acilen bu altyapı eksiklerinin giderilmesi gerektiğine dikkati çeken Öztürk, Kepez Endüstri Meslek Lisesi, Antalya Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu liselerinin birçoğu, çok sayıda ilk ve ortaokulla, lisede bu tehlikenin olduğunu ifade etti. 

BÜTÇE YETERSİZ

MEB bütçesinin yüzde 88'inin personele ve sigorta, geri kalan yüzde 12'nin de okul ihtiyaçlarına harcanması gerektiğini ama yetmediğini vurgulayan Öztürk, diyanet, savunma gibi alanlara eğitim ve sağlığa ayrılan bütçeden daha çok bütçe ayrılmasını da eleştirdi. Okullardaki elektrik, su tesisatı gibi altyapı çalışmalarının aslında çok pahalı olmayan işler olduğunu ve örneğin Milli Eğitim Müdürlüğü içinde düzenlenen konferans salonuna harcanan parayla 4-5 okulun altyapı yenileme çalışmalarının yapılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.