Okul yolunda öğrenci ve velilerin çamur çilesi

Okul yolunda öğrenci ve velilerin çamur çilesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bağdaş (Peranîs) köyüne bağlı Tatlıcak (Zêwkan) mezrasındaki öğrenciler, çamurlu yol nedeniyle servisleri gelemeyince her gün 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Bağdaş (Peranîs) köyüne bağlı Tatlıcak (Zêwkan) mezrasındaki öğrenciler, özellikle baharda çamur deryasına dönen köy yolları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Taşımalı eğitim kapsamında Suüstü (Şakîtan) köyüne gitmek zorunda olan öğrenciler, çamur deryasına dönen yol nedeniyle zaman zaman 3 kilometre yürüyorlar. 30 öğrenci çamur deryasına dönen mezra yolunu yürüdükten sonra, servise ulaşıp okullarına gidebiliyor. Çocukları ile servis noktasına kadar gelen veliler de zaman zaman çamura saplanıp mahsur kalan araçları itmek zorunda kalıyor.

Öğrencilerin tam bir çile çektiğini belirten Fazilet Polat, "Öğrencilerimizin okula geç kalmaması için her gün okul servisinin beklediği yere kadar çamurda yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermelerini istiyoruz. Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmalarını istemiyoruz. Her yıl çocuklarımızın çilesi bu şekilde devam ediyor. Yol tam bir rezalet. Çocuklarımızı kurtlardan korunmak için her gün onlarla birlikte 3 kilometre yürüyoruz" dedi.

23af8999-70d0-4cab-97f7-2227f267c4af.jpg

Öğrencilerinin büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Fidan Polat ise, "Her ilkbahar ve sonbaharda bu rezaleti çekiyoruz. Çocuklarımız sabah evden çıkıyor. Anneler olarak bu yolda bu cefayı çekiyoruz. Bizler bunu yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız yorgun düşüyor. Çocukların ders yapacağı saatte çamurlu yolda yürüyorlar. Yetkililerin buna bir çare bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Suüstü Köyü Ortaokulu 6'nci sınıf öğrencisi Jiyat da özellikle ilkbaharda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, "Her okul dönüşümüzde annelerimiz gelip bizi burada karşılıyor. Rezalet içerinde eğitim görüyoruz. Evlerimize gidene kadar üstümüz, başımız çamur oluyor. Servislerimiz mezraya ulaşamıyor. Bizler de çamura bata bata evlerimize gidiyoruz" dedi.

e63a74bd-726d-49c2-b313-626c51039664.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.