Okul açmada nüfus şartı kaldırıldı

Okul açmada nüfus şartı kaldırıldı

MEB'in yeni yönetmeliğine göre, Anadolu lisesi, meslek liseleri ve imam hatip okulları açmak için aranan ilçe nüfusu kriteri kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul açma kriterlerini değiştirdi. Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’ndeki değişikliğe göre, okul açmaya getirilen ‘ilçe nüfusu’ zorunluluğu kaldırıldı. Ancak yeni düzenlemede Anadolu Lisesi açmak için en az iki şube mevcudunda öğrenci şartı getirilirken, anadolu imam hatip liselerinde bu şart yok.

Yeni düzenleme çerçevesinde anadolu lisesi, anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik anadolu lisesi, çok programlı anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin açılması, ihtiyaca göre valilik teklifine bağlı olarak bakanlıkça sağlanacak.

İMAM HATİP’İN ÖNÜ AÇILDI

Anadolu lisesi açılabilmesi için 9’uncu sınıfa kayıt olacak en az iki şube mevcudunda öğrenci, binada en az sekiz, en fazla 40 derslik bulunması gerekiyor. Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için de öğretim binasında en az sekiz derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, mûsikî/müzik dersliği bulunması şart. Böylece anadolu lisesi açmak için iki sınıf mevcudiyetinde öğrenci istenirken, anadolu imam hatip lisesi açmak için öğrenci mevcudiyeti şartı istenmiyor.

Değişiklik öncesi; anadolu lisesi açılabilmesi için okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10 bin veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile birlikte en az 20 bin olması gerekiyordu. Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için de öğretim binasında en az sekiz derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, mûsikî/müzik dersliği bulunması, okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 5 bin veya yerleşim birimine bağlı mahalle ve köyleri ile birlikte en az 10 bin olması gerekiyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.