Okmeydanı dünyanın gündeminde

Okmeydanı dünyanın gündeminde

Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında 2 kişinin hayatını kaybetmesi dünya basınının gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

LONDRA - İstanbul Okmedyanı'nda Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz'ın ölümlerine neden olan olaylar dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının ilk gündemleri oldu.

BBC: İSTANBUL'DAKİ ÇATIŞMALARDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "İstanbul'daki çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti" başlığını kullandığı haberinde, Okmeydanı'nda polis ile protestocular arasındaki çatışmada iki kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. 

GUARDIAN: İSTANBUL'DAKİ ÇATIŞMALAR 2. KİŞİYİ DE ÖLDÜRDÜ 

İngiltere 'nin önde gelen gazetelerinden Guardian ise haberi çatışmalar sırasında ikinci kişinin hayatını kaybetmesiyle duyururken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın polisi savunmaya geçtiğini yazdı. 

Gazete, Okmeydanı'ndaki görüntülerin üzerinden neredeyse bir yıl geçen Gezi Protestoları'nı yeniden hareketlendireceği korkusu eklediği yorumunu yaptı. 

WALL STREET JOURNAL: İSTANBUL'DAKİ ÇATIŞMALAR İKİ ÖLÜ BIRAKTI 

Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal gazetesi, geçen yılki Gezi protestolarının yıldönümü yaklaşırken İstanbul'da tansiyonun yükseldiğini söyledi. 

DEUTSCHE WELLE: İSTANBUL'DAKİ ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SONUCU İKİ KİŞİ ÖLDÜ 

Alman basın yayın kuruluşu Deutsche Welle, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan Okmeydanı'ndaki olayların geçen yıl Gezi Parkı'nda başlayan protestolarını yıldönüme yakın bir zamanda çıktığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.