ÖHD’li avukatlara “Gerekçesiz” polis baskını

ÖHD’li avukatlara “Gerekçesiz” polis baskını

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden 9 avukatın evine, bu sabaha karşı polis baskını düzenlendi, ev aramaları bitirilen avukatlar gözaltına alındı. Avukatlara hiçbir gerekçe gösterilmedi veya söylenmedi, dosyada gizlilik kararı var.

Bu sabah İstanbul’da düzenlenen polis operasyonunda, Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden 9 avukatın evi basıldı.

Gözaltına alınan 9 avukatın ismi şöyle: İrfan Arasan, Ayşe Acinikli, Hüseyin Boğatekin, Şefik Çelik, Adem Çalışçı, Ayşe Başar, Tamer Doğan, Ramazan Demir, Mustafa Rüzgar.

Avukatlar haricinde de 20’ye kişinin de gözaltında olduğu belirtildi.

Evlerinde aramalar tamamlanarak gözaltına alınan avukatlar sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bazı avukatların evlerinde aramaların sürdüğü belirtildi.

Gerekçe yerine "soruşturma numarası"

Avukat Banu Güveren bianet’e yaptığı açıklamada, gözaltı ve arama için hiçbir gerekçe gösterilmediğini veya söylenmediğini belirtti, “Elimizde sadece bir soruşturma numarası var” dedi.

Güveren, arama emrinde de gerekçe veya detay belirtilmediğini, sadece “Evleri, işyerleri, araçları aransın” yazdığını ve dosyada gizlilik kararı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.