ÖHD Hakkari: Söz konusu işkence iddiaları resmi evraklarla doğrulanmıştır

ÖHD Hakkari: Söz konusu işkence iddiaları resmi evraklarla doğrulanmıştır

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari şubesi ilçede sabah yapılan ev baskınları sırasında yaşanan darp ve işkence iddialarına ilişkin sanal medya hesabından yazılı açıklama yayınladı.

Yüksekova ilçesinde sabaha karşı yapılan operasyonla birçok kişinin gözaltına alınıp ikametlerinde arama yapıldığı, gözaltına alınanlar arasında olan Mustafa Bor ve ailesinin ise işkence iddiaları ile başvuru yaptığı belirtilen açıklamada, “Mustafa Bor ve ailesi ile yaptığımız ön görüşmeye göre; sabah saatlerinde evlerine yapılan ev aramasında kapılarının kırılarak içeri girildiği, çok sayıda güvenlik güçlerinin ev aramasına katıldığı ve Mustafa Bor'un 2 güvenlik personeli tarafından evin odasına kilitlendiği ve 1.5-2 saat boyunca odada işkence edildiği tarafımıza anlatılmıştır. Gözaltı işlemlerinden sonra hastaneye sevki sağlanan müvekkilimizin gözaltında uğradığı darp sonucu vücudunda oluşan ekimozlar Genel Adli Muayene Raporu ile kayıt altına alınmıştır. Söz konusu işkence iddiaları resmi evraklarla doğrulanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi; "Yargı mercilerince işkence, insanlık dışı ve kötü muamele ile şiddet içeren eylemlere karşı etkin ve ivedi bir şekilde soruşturmanın yürütülerek faillerin cezalandırılmasını talep ediyor, hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum